BETON SİLİM - PARLATMA




BETON SİLİM - PARLATMA


Ana Sayfa / Blog / BETON SİLİM - PARLATMA...

384 okunma. Tarih: 13/02/2022

BETON SİLİM - PARLATMA

Beton Silim Nedir? 

Beton Silimi, özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma adımlarıyla aşındırılıp mermer ve granit parlaklığına ulaştırılması işlemidir. Beton silimi ve parlatma işlemi kesinlikle bir yüzey kaplama yöntemi değildir. Beton zemine çevreye zararlı hiçbir kimyasal uygulanmaz.

Bu yüzden tamamen çevre dostu, çok uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edilir. Beton silimi ve parlatma işlemi geleceğin zemin teknolojisi olarak gösterilmektedir.

Arzu edilen parlaklığa göre 8-9 kademe silim yapılarak özel beton sertleştirici kimyasalıyla normalin 10 katı sertliğe ulaştırılarak betonun dayanıklılığı arttırılır.

Özellikle Amerika ve Avrupa’da yeni yapılan alışveriş merkezleri ve otellerde dekoratif parlak beton zeminler tercih edilmektedir. Beton yüzeyleri istenildiği gibi renklendirilebildiği hatta betonun içine renkli cam parçaları, midye kabukları ve renkli dere taşları atılarak ışıl ışıl parlayan mükemmel dekoratif zeminler oluşturulabilir. Bu tip dekoratif beton zeminler, alternatiflerine oranla çok uzun kullanım ömrü, dayanımının çok daha fazla olması, çevreye dost olmaları, yatırım ve bakım maliyetlerinin ucuz olması gibi sebeplerden ötürü hemen hemen bütün yeni projelerde tercih edilmektedir.

Asya Teknik Zemin ekibi olarak, bitirmiş olduğumuz mega projeler ve başlamak için sabırsızlandığımız yeni projeler için hevesimizin, adımıza en iyi referans olduğu düşüncesindeyiz. 

 

 

  • Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın!